Neon
Kaikki meistä ovat nähneet neonin käytön. Toisaalta, mitä tiedämme elementistä neon? Mikä se on? Mistä se löytyy? Kuinka saamme sen käyttökelpoiseen muotoon? Mitkä ovat sen ominaisuudet?

Neon on elementti, joka löytyy kaasumaisessa muodossa. Neon on harvinainen maapallolla, mutta sitä on melko runsaasti universumissa. Itse asiassa se on viidenneksi maailmankaikkeuden runsaimmista alkuaineista. Maapallolla on vähemmän neonin kevyen painon ja luontaisen kemiallisen luonteen vuoksi. Vulkaaninen kaasu sisältää suuria määriä neonia.

Ilmakehässämme on vähän neonia, ja se voidaan uuttaa absorptiomenetelmällä. Tässä menetelmässä ilma on superjäähdytetty alle 441 asteen lämpötiloissa, joten se muuttuu nesteeksi. Kun tämä ajetaan hiilen päälle, neonmolekyylit tarttuvat hiileen. Jos lämpötilaa nostetaan, neon voidaan “keittää pois” ja siepata. Koska ilma ei sisällä niin paljon neonia, on tarpeen käsitellä 88 000 kiloa nesteytettyä ilmaa saadakseen yhden kilon neonia.

Neon on ensiluokkainen sähkönjohdin ja tämän ja sen vuoksi, että sillä on hämmästyttävä kyky antaa valoa, joka näkyy pitkiä etäisyyksiä, sen yleisimmät käyttötarkoitukset ovat lentokoneen majakoissa, lampuissa ja mainoskyltit. Jotkut lentäjät ovat raportoineet nähneensä neonmajakoita kahdenkymmenen mailin päässä, kun heidän oli mahdotonta nähdä muunlaisia ​​valoja. Neonvalo näkyy sumun läpi.

Yleisesti käytettyjä neontyyppejä on kahta tyyppiä. Yksi niistä on hehkuvat purkauslamput, jotka ovat kooltaan pieniä ja joita voidaan käyttää matalalla jännitteellä. Suosittuja käyttötarkoituksia näille lampuille ovat piirien testauslaitteet ja käynnistysilmaisimet. Toinen tyyppi toimii erittäin suurella jännitteellä ja sitä käytetään laajalti mainoskyltteissä. Neonia käytetään kaupallisesti suosittuna kylmäaineena, koska se on halvempaa kuin helium. Nestemäisessä muodossa se on erittäin kallista ja vaikea saada, kun sitä käytetään testaustarkoituksiin.

Näemme kirkkaan punaiset merkit ovat lasiputkia, jotka on muotoiltu kirjaimille tai numeroille ja jotka on täytetty neonkaasulla. Muutama tippa elohopeaa lisätään lasiin tuottamaan sinistä valoa merkeissä. Kun lasiputkista poistetaan kaikki ilma ja ne täytetään neonilla, syntyy neonlamppu. Sähkövirran lähettäminen putken toisessa päässä olevasta elektrodista neonin läpi toiseen elektrodiin saa kaasun hehkumaan tulipunaisena. Neonlampuissa, toisin kuin hehkulampuissa, ei ole filamentteja, koska se on kaasu, joka hehkuu. 200–300 jalan lasiputken sytyttämiseen tarvitaan vain litra neonia.

Tämä valo osuu useisiin valoa emittoiviin fosforoiviin materiaaleihin, jotka on päällystetty lasiputken sisäpinnalla, mikä tuottaa erilaisia ​​värejä. Sinisen valon luomiseksi lasi jätetään kirkkaaksi. Erikoisväriefektien luomiseen käytetään joskus ksenonia, kryptonia ja heliumkaasuja.

Neonilla on suuri kysyntä erityisesti sen laajan mainonnan käytön sekä monien muiden hyödyllisten käyttötarkoitusten vuoksi. Tämä tekee neonin tuotannosta suurimmaksi osaksi erittäin kannattavaa liiketoimintaa. Neonin vaara syntyy, kun sen annetaan saavuttaa korkeita pitoisuuksia. Tällaisissa tapauksissa se syrjäyttää hapen ihmisen keuhkoista, mikä yleensä johtaa kuolemaan.

Kaupallisiin tarkoituksiin neonia saadaan ilmasta, teolliseen käyttöön neonia valmistetaan jakotislaamalla nestemäistä ilmaa kryogeenisellä menetelmällä. Se on väritön, hajuton ja mauton. Puhdas neon maksaa 33 dollaria. 100 grammaa kohti. Neonista on monien hyödyllisten etujensa vuoksi tullut osa amerikkalaista elämää. On valitettavaa, että sitä on saatavilla vain pieniä määriä, koska neonin kysyntä on erittäin korkea.

Ilman neonia ei olisi valokylttejä, jotka vahingoittaisivat niin yleisöä kuin yritystäkin. Koska suurin osa neonkäytöstä on valokylttejä, jotka tuottavat tuloja yrityksille ja säästävät ostajan aikaa ja rahaa, niiden puuttuminen olisi haitallista molemmille osapuolille. On todellakin monia muita arvokkaita neonin käyttötapoja, jotka eivät ole yleisesti tiedossa. Neonin käyttö aaltomittariputkissa, televisioputkissa ja helium-neonlasereissa katoaisi. Lisäksi sen käyttö tietyissä jäähdytyssovelluksissa kalliimman nestemäisen heliumin sijasta menettäisi.

Joseph Tedesco kävi kouluja New Jerseyssä ja Floridassa ja hänellä on kauppa- ja koulutustutkinto. Hän on opettanut sekä ala- että lukiossa. Hän on ollut mukana kiinteistöjen hallinnassa ja myynnissä. Mr. Tedesco on harjoittanut kesäyrityksiä New Jerseyn kesäkohteissa. Hän on matkustanut paljon Yhdysvalloissa ja muissa maissa. Hän on työskennellyt useissa suurissa yrityksissä. Hän on naimisissa ja hänellä on poika. Hän haluaa matkustaa ja vaihtaa ajatuksia tapaamiensa kanssa. Tedesco kuuluu useisiin järjestöihin ja on perheensä kanssa mukana hyväntekeväisyystyössä. Hän lukee mielellään tietokirjoja hallituksesta, valtion virastoista ja Amerikan varhaisesta historiasta. Hänen suosikkipresidentit ovat George Washington ja Thomas Jefferson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *